در دندانپزشکی، در ابتدای کار متخصصان مطب یا کلینیک خود را افتتاح میکنند. سپس در بدو راه اندازی مطب یا کلینیک، وظیفه جدیدی به وظایف دندانپزشکان محول میشود و آن مدیریت مطب دندانپزشکی است. زیرا برای پیشرفت یک کلینیک، تنها حرفه ای بودن کافی نیست، بلکه مهم است که تکنیکهای مناسبی را برای مدیریت کلینیک دندانپزشکی در نظر گرفت. بسیاری از این دندانپزشکان در حین تحصیل در دانشکده دندانپزشکی، دروس دیگری مانند مدیریت را نمیآموزند و درک صحیحی از نحوه مدیریت کلینیک و استراتژیهای لازم برای این کار را ندارند. به همین دلیل در ابتدای کار ممکن است با بحران عدم مدیریت صحیح کلینیک مواجه شوند که با 10 تکنیک مدیریت کلینیک دندانپزشکی میتوان از عهده این کار برآمد، پس تا پایان همراه ما باشید.همچنین برای مدیریت کلینیک خود میتوانید از نرم افزار مدیریت کلینیک دندانپزشکی استفاده کنید.
1. ارائه خدمات با کیفیت از طریق برنامههای مختلف
اکثریت قریب به اتفاق مردم ترجیح میدهند برای تعیین نوبت خود از طریق شبکههای اجتماعی و به صورت آنلاین اقدام کنند. بنابراین، شبکههای اجتماعی، از اولین ابزارهایی است که باید روی آن سرمایه گذاری کنید و تیم پذیرش کلینیک را آموزش دهید که با آرامش، ادب و احترام به تماسها پاسخ دهند و همیشه در نظر داشته باشند که نحوه پاسخ دهی آنها برای شهرت کلینیک بسیار مهم است.
2. طراحی و دیزاین زیبای محیط کلینیک
پس از رزرو نوبت، بیماران به صورت حضوری به کلینیک میآیند تا با محیط آن آشنا شوند. به همین دلیل برای ایجاد اعتماد باید بر دیزاین کلینیک به دقت فکر شود. بنابراین، در سالن انتظار، صندلیهای زیبا و راحت را انتخاب کنید و آنها را به گونه ای بچینید که مانع عبور و مرور بیماران نشود. همچنین محیط کلینیک باید شامل وسایل دکوری باشد که با محیط هماهنگ بوده و از نظر زیبایی، دلپذیر باشد. همچنین، میز پذیرش را تا حد امکان تمیز نگه دارید و در زمانی که بیماران منتظر هستند، آنها را سرگرم کنید. در صورت امکان، مدارک اخذ شده خود را در معرض دید قرار دهید. با وجود این موارد، به عنوان یک مدیر باید حواستان باشد که همه فضاهای کلینیک تمیز و کاربردی باشند.
3. نصب نرم افزارهای مدیریتی مناسب
جمعآوری اطلاعات مختلف، تهیه گزارشها و سازماندهی تاریخچه بیمار از جمله کارهایی هستند که باید به درستی مدیریت شوند و به طور دقیق و منظم در کلینیک دندانپزشکی نگهداری شوند. در حال حاضر، نرم افزارهای مختلفی برای مدیریت مطبها و کلینیکهای دندانپزشکی وجود دارد که این کارها را ساده میکند. پس لازم است در مورد آنها تحقیق و مطالعه کنید و نرم افزاری را انتخاب کنید که به بهترین وجه نیازهای فعلی کلینیک شما را برآورده کند. برای این که از این بابت مطمئن باشید میتوانید از نرم افزارهای مدیریتی کلینیک دندانپزشکی مانند نرم افزار مدیریتی لبخند استفاده کنید.
4. سازماندهی امور مالی کلینیک و تفکیک آن از هزینههای شخصی
برای مدیریت کلینیک دندانپزشکی، ایجاد یک حساب جداگانه برای آن، ضروری است. بدین ترتیب میتوانید تمامی هزینههای کلینیک را تجزیه و تحلیل کنید و بدانید که چه استراتژیهایی را میتوان برای ایجاد درآمد بیشتر اتخاذ کرد.
5. سرمایه گذاری روی یک سیستم مدیریت کلینیک
امروزه، سیستمها و نرم افزارهای مدیریتی، عامل مهمی برای مدیریت مطب و کلینیک دندانپزشکی هستند. این نرم افزارها میتوانند شامل پرونده الکترونیکی بیمار، یادآوری نوبت به صورت خودکار از طریق پیامک و پست الکترونیکی باشند تا بیماران نوبت را فراموش نکنند. همچنین سوابق الکترونیکی دندانپزشکی بیمار را نگهداری کنند که کار را هم برای بیمار و هم پزشک راحت کرده و مدیریت کلینیک را آسان میکند.
6. ایجاد هماهنگی تیمی در کلینیک دندانپزشکی
در طول ساعات کاری در کلینیک دندانپزشکی باید همیشه هماهنگی در تمام بخشها حفظ شود. تقسیم وظایف و تخصیص صحیح آنها با تیم، کمک زیادی به مدیریت شما میکند و مزایای متعددی را به همراه خواهد داشت.
7. مثبت بودن و ایجاد محیط کاری خوب در کلینیک دندانپزشکی
مثبت بودن، اعتماد و ارتباط صحیح در کلینیک دندانپزشکی مزایای متعددی را به همراه خواهد داشت، نه تنها برای شما، بلکه برای سایر اعضای تیم. هرگز نباید فراموش کنید که یک محیط کاری خوب مترادف با یک کارمند شاد، یک محیط کاری مثبت، با انگیزه و سازندهتر است. مدیر کلینیک باید ایدهها و اهداف خود را با تیم در میان بگذارد، احساسات مثبت را به آنها منتقل و انگیزه ایجاد کند.
8. مراقب رقبای خود بودن
برای این که از سایر رقبای خود در حوزه دندانپزشکی عقب نیفتید، مهم است که بدانید سایر کلینیکهای دندانپزشکی چه میکنند. برای این کار، خدمات، قیمتها و تفاوتهایی که رقبای خود ارائه میدهند را تجزیه و تحلیل کنید. یکی از راههای انجام این کار، بررسی کلینیکهای دندانپزشکی در گوگل و رسانههای اجتماعی است. به این ترتیب میتوانید ببینید که چگونه کسبوکارشان را تبلیغ میکنند و چه پیشنهادها و انتقادهایی دریافت میکنند.
9. بهبود زمان پذیرش و انتظار بیمار در کلینیک
کلینیکهای معتبر و مناسب به طور معمول بیماران زیادی را پذیرش میکنند. بنابراین، اگر مدیریت بخشهای مختلف کلینیک به درستی انجام شود و افراد وظایف خود را به درستی پیش ببرند، خدمات کلینیک مؤثرتر خواهد بود و بیمار رضایت بیشتری خواهد داشت. برای تسریع در این فرآیند، سرمایه گذاری بر روی نرم افزارهای مدیریتی مانند نرم افزار مدیریتی لبخند ضروری است. برنامههای مدیریتی این امکان را میدهد که بیمار سوابق دندانپزشکی و مالی خود را در منزل بررسی کند و نیازی به مراجعه حضوری به کلینیک و برقراری تماس تلفنی نداشته باشد.
10. تعیین اهدافی برای مدیریت دندانپزشکی خود
مهمترین نکته ای که باید برای مدیریت کلینیک خود در نظر بگیرید این است که کلینیک را برای چه اهدافی تاسیس کردهاید؟ آیا میخواهید تعداد بیماران خود را افزایش دهید؟ تعیین اهداف به شما کمک میکند تا برنامه خود را با دقت بیشتری تدوین کنید. بنابراین، وقتی میدانید که هدف کلینیک چیست، مدیریت آن آسانتر خواهد بود.