علت لق شدن ایمپلنت دندان چیست؟ بدون شک، ایمپلنت های دندانی یکی از بهترین گزینه ها برای جایگزینی دندان های ازدست رفته هستند. آنها نه تنها بادوام هستند بلکه به جلوگیری از تحلیل استخوان کمک میکنند و بسیار شبیه دندان های طبیعی به نظر می رسند. همچنین، طول عمر بالایی دارند.
اگرچه احتمال کمی وجود دارد که ایمپلنت دندان بشکند اما اگر یکی از ایمپلنت های شما شروع به لق شدن کند، چه؟ آیا نشان دهنده شکست ایمپلنت است؟ قبل از اینکه نگران لق شدن ایمپلنت دندان خود باشید، اطلاعات زیر را در نظر بگیرید. در بخشهای آینده توضیح خواهیم داد که چرا ایمپلنتهای دندانی شما ممکن است لق شوند و راهکارهایی برای پیشگیری یا رفع این مشکل ارائه میکنیم.
ایمپلنت دندان چیست؟
قبل از پرداختن به موضوع لق بودن ایمپلنت، درک ساختار اولیه ایمپلنت مفید است. ایمپلنت روشی است که در آن از یک پیچ تخصصی برای جایگزینی دندان های ازدسترفته استفاده می شود. این پیچ در استخوان فک قرار میگیرد و به عنوان جایگزینی برای ریشه دندان عمل می کند. درنهایت تاجی شبیه به دندان طبیعی در بالای پیچ ایمپلنت قرار میگیرد.
لق شدن ایمپلنت نشاندهنده چیست؟
هنگامیکه ایمپلنت های دندانی نصب می شوند و فرآیند بهبودی کامل می گردد، انتظار می رود که عملکرد آنها مشابه دندان های طبیعی باشد. این بدان معناست که شما باید بتوانید راحت صحبت کنید، بدون هیچ ناراحتی گاز بگیرید و از غذاهای موردعلاقه خود لذت ببرید. ایمپلنت ها باید بهطور ایمن در فک شما ثابت شوند و نباید هیچگونه حرکت یا لغزشی را تجربه کنند. بااینحال، در موارد خاص، بیماران ممکن است متوجه شوند که ایمپلنت های شان مقداری از قدرت اولیه خود را ازدستداده است یا دیگر همان سطح راحتی را هنگام جویدن فراهم نمیکند. در چنین شرایطی، اولین احتمالی که باید در نظر گرفت این است که ایمپلنت ها شل شدهاند.
علت لق شدن ایمپلنت دندان
احساس لق شدن ایمپلنت دندان اغلب نه به خود پیچ ایمپلنت، بلکه به تاجی که روی پیچ محکم شده است، مرتبط است.
در اینجا دلایل اصلی لق شدن ایمپلنت دندانی ذکر شده است:
عفونت لثه اطراف ایمپلنت
تحلیل استخوان اطراف ایمپلنت
یکپارچگی ناکافی استخوان، که باعث می شود ایمپلنت با فک ترکیب نشود
دندانقروچه
بیتوجهی به بهداشت دهان و دندان
وضعیت نامناسب بافت لثه
بیماری های کلیه، کبد و دیابت
پرتودرمانی در بیماران سرطانی
رژیم غذایی ناکافی
سیگار کشیدن
در ادامه به توضیح برخی از علت های لق شدن ایمپلنت دندان می پردازیم.
-
لق شدن تاج دندان
باگذشت زمان، ترمیم دندان شما ممکن است امنیت کمتری داشته باشد. اگرچه مشکل جدی نیست، اما ممکن است نیاز به سفت کردن یا تعویض پیچی که آن را در جای خود نگه می دارد، باشد. با این حال، این مشکل لزوماً به این معنی نیست که کل ایمپلنت دندان در حال لق شدن است. به احتمال زیاد تاج، که قسمت قابل مشاهده ایمپلنت است، بخشی است که شل شده است. ایمپلنت دندان از دو جزء اصلی تشکیل می شود: تاج و ریشه. در بیشتر موارد، ایمپلنت های لق شده در واقع تاج های شل هستند. این مساله، اغلب به دلیل مشکلات مربوط به اباتمنت رخ میدهد، یک اتصال دهنده کوچک که به ایمپلنت و تاج می پیوندد و معمولا در اکثر روش های ایمپلنت استفاده می شود. دندانپزشک وضعیت تاج و دندان های اطراف شما را ارزیابی خواهد کرد. گاهی اوقات راه حل بهسادگی سفت کردن یک پیچ است. در موارد دیگر، ممکن است نیاز به تعویض دندان پایه یا تاج باشد.
-
از دست دادن استخوان
اگر فرآیند پیوند استخوان با شکست مواجه شود، ممکن است با کاهش تراکم استخوان مواجه شوید. در نتیجه، ایمپلنت شما فاقد پشتیبانی کافی خواهد بود. این مورد معمولاً در سال اول رخ می دهد. پیوند استخوان ممکن است برای افزایش تراکم استخوان فک شما ضروری باشد. یکی دیگر از دلایل احتمالی لق شدن ایمپلنت، جوش خوردن ناقص با استخوان فک است. به عبارت ساده تر اینکه ایمپلنت های دندانی گاهی اوقات با استخوان ترکیب نمی شوند، به خصوص در افرادی که سیگار می کشند.
گزینه های درمانی بالقوه برای لق شدن ایمپلنت چیست؟
در مورد درمان لق شدن ایمپلنت، نظر پزشک نقش مهمی دارد. پزشک ایمپلنت و وضعیت آن را به دقت بررسی میکند، علت را تشخیص می دهد و درمان مناسب را آغاز میکند. با این حال، توجه به این نکته مهم است که رعایت بهداشت دهان و دندان می تواند به جلوگیری از این عارضه بالقوه کمک کند. در مقاله زیر، دو روش درمانی ممکن برای لق شدن ایمپلنت دندان را مورد بحث قرار می دهیم:
تمیز کردن ناحیه ایمپلنت
اگر متوجه شدید که ایمپلنت شما شل شده است، مهم است که فوراً به متخصص ایمپلنت مراجعه کنید. در هنگام مراجعه به متخصص، اولین مرحله شامل تمیز کردن ناحیه اطراف ایمپلنت و تاج دندان است. متعاقباً، پیچ ها یا سایر اجزا ممکن است سفت شوند. اگر این اقدامات مشکل را حل نکرد، ممکن است نیاز به برداشتن و تعویض ایمپلنت باشد. برای دندانپزشک مهم است که در طول فرآیند رسیدگی به ایمپلنت های شل، رویکرد درمانی را توضیح دهد، زیرا این امر می تواند تأثیر مثبتی بر تجربه بیمار داشته باشد.
سخن پایانی
در حالی که لق شدن ایمپلنت دلیلی برای نگرانی فوری نیست، بیتوجهی به آن و عدم رسیدگی به موقع ممکن است منجر به عوارض بسیار جدی شود. باز هم تاکید می کنیم که اگر متوجه لق شدن ایمپلنت شدید، مهم است که فوراً به دندانپزشک خود اطلاع دهید. به این ترتیب علت لق شدن ایمپلنت دندان شناسایی شده و مشکل در اسرع وقت برطرف می شود.
✍ پیشنهاد ما : نرم افزار اندروید دندانپزشکی