فیشور سیلانت یا پر کردن شیار دندان نوعی روکش هستند که هم روی دندان های شیری و هم برای دندان های دائمی اعمال می شود. معمولاً توسط دندان پزشک برای ایجاد یک لایه محافظ روی سطح دندان آسیاب قرار میگیرند. با استفاده از این روش درمانی احتمال پوسیدگی دندان تا حد زیادی کاهش مییابد. توجه به این نکته مهم است که اگرچه پرکننده ها می توانند به عنوان یک اقدام محافظتی در برابر پوسیدگی عمل کنند، اما پیشگیری کامل را تضمین نمی کند. احتمال آسیب و پوسیدگی دندان هنوز وجود دارد و رعایت جدی بهداشت دهان و دندان ضروری است. با این حال، استفاده از روش های پیشگیرانه مانند درمان فیشور سیلانت می تواند به تاخیر در بروز پوسیدگی کمک کند. اگر علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر در مورد روش شیار دندان، کاربرد، مزایا و معایب آن هستید، از شما دعوت می کنیم که مطالعه این مقاله را ادامه دهید . اگر چنانچه شما از صاحبان مطب دندانپزشکی هستید برای مدیریت مطب میتوانید از نرم افزار مطب دندانپزشکی استفاده کنید.
فیشور سیلانت یا پر کردن شیار دندان چگونه اعمال میشود؟
برای شروع فرآیند اعمال فیشورسیلانت، هرگونه ذرات و پلاک مواد غذایی از شیارها جدا می شود. این روش سریع است و هیچ ناراحتی ایجاد نمیکند. سپس دندان قبل از قرار دادن سیلانت، تمیز و خشک میشود. خشک بودن دندان برای کاربرد موثر پرکننده مهم است و معمولاً از رول های پنبه ای برای کمک به حفظ خشکی استفاده میشود.
فیشور سیلانت چه کاربردهایی دارد؟
فیشور سیلانت روشی مفید برای محافظت و حفظ سلامت دندان در دوران کودکی و جلوگیری از ساییدگی زودرس است. همانطور که قبلا ذکر شد، این تکنیک شامل اعمال یک لایه محافظ بر روی سطح و شیارهای عمیق دندان است. مواد مورد استفاده در این روش مانعی بین مینای دندان و باکتری ایجاد می کند که می تواند باعث پوسیدگی شود. علاوه بر این، فیشور سیلانت ها پوشش موثری را برای مناطق غیر قابل دسترس که تمیز کردن آنها با مسواک دشوار است، فراهم می کند.
مراقبت از دندانهای شیاردار
هنگامی که فیشور سیلانت یا پر کردن شیار دندان مورد استفاده قرار می گیرد و با استفاده از یک دستگاه نوری به سرعت سفت می شود، خوردن و آشامیدن عادی می تواند از سر گرفته شود. با این حال، حفظ عادات بهداشتی دهان و دندان از جمله مسواک زدن منظم، نخ دندان کشیدن و رژیم غذایی سالم بسیار مهم است. با پر شدن شیارهای عمیق دندان ها، مسواک زدن بسیار آسان تر میشود و در نتیجه این نواحی به طور کامل تمیز می شوند. توصیه می کنیم هر شش ماه یکبار برای معاینه دندان شیاردار به دندانپزشک مراجعه کنید.
در طی فرآیند استفاده از فیشورسیلانت چه اتفاقی می افتد؟
روش فیشور سیلانت معمولاً تنها چند دقیقه طول می کشد. اگر حفره وجود داشته باشد، ممکن است روند کمی بیشتر طول بکشد، اما بیهوشی لازم نیست.
دندانپزشک مراحل زیر را انجام خواهد داد:
- دندان ها تمیز و خشک می شوند.
- سطح دندان را برای اطمینان از چسبندگی مناسب سیلانت آماده می کند.
- سیلانت روی شیارهای دندان چسبانیه می شود.
- از نور قوی برای سفت شدن مواد پرکننده مایع استفاده می کنند
- یک بررسی نهایی برای حذف هر گونه مواد اضافی پس از اعمال آن انجام می شود
بعد از فرآیند فیشورسیلانت چه انتظاری باید داشت؟
پس از فرآیند فیشور سیلانت یا پر کردن شیار دندان، رعایت اصول بهداشت دهان و دندان از جمله تمیز کردن منظم دندان ها مهم است. شایان ذکر است که مسواک زدن سطوح دندان با مسواک راحت تر از قبل خواهد بود.
البته، گاهی ممکن است پرکننده بعد از حدود 6 ماه جدا شود. بنابراین، توصیه میشود برای بررسی وضعیت سیلانت، قرار ملاقات های منظم با دندانپزشکی را مورد توجه قرار بدهید.
مزایا و خطرات فیشور سیلانت یا پر کردن شیار دندان
فیشور سیلانت ها علاوه بر اینکه مزایای بسیاری دارد، دارای یک سری معایب و عوارض نیز هست که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
مزایا:
فیشور سیلانت ها روش های ساده و موثری برای محافظت و ترمیم دندان های آسیب دیده و پوسیده هستند. آنها نسبت به فلوراید دندان در رسیدن به عمیق ترین حفره های دندان موثرتر عمل می کنند. بدون پرکننده ها، فلوراید و خمیر دندان ممکن است به این مناطق نرسد. استفاده از فیشور سیلانت بر روی دندان ها، نیاز به پر کردن در دوران کودکی را از بین می برد، در نتیجه ترس از دندان را کاهش می دهد و مراجعه منظم به دندانپزشک برای معاینه و حفظ سلامت دهان را تشویق می کند. فیشور سیلانت برای پیشگیری و درمان پوسیدگی دندان های کودکان استفاده می شود.
عوارض:
استفاده از فیشور سیلانت ها به طور کلی ساده است و تنها مشکلات احتمالی آن واکنش های آلرژیک به سیلانت یا مشکلات جزئی در جویدن به دلیل ضخامت سطح مهر و موم شده است. یکی از خطرات بالقوه فیشور سیلانت زمانی است که بخشی از سیلانت جدا می شود و برخی از قسمت ها به اندازه کافی پوشانده نمی شوند یا به دندان می چسبند. در چنین مواردی، پوسیدگی ممکن است ایجاد شود، که نیاز به پر کردن قابل توجهی دارد.
سخن پایانی
فیشورسیلانت ها ماندگاری بالایی دارند و می توانند فشارهای ناشی از جویدن غذا را برای ماه ها یا حتی سال ها تحمل کنند. با این حال، مدت زمان ماندگاری آن در افراد متفاوت است، زیرا پوشش محافظ ممکن است با سرعت های مختلف از بین برود. لازم به ذکر است که طول عمر پرکننده ممکن است تحت تأثیر کیفیت قرار بگیرد. برای اطمینان از اینکه سیلانت در شرایط خوبی باقی می ماند، معاینات منظم دندانپزشکی توصیه میشود.همچنین میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با کارشناسان مجموعه لبخند سافت همراه باشید.