جراحی لثه با نام پریودنتیت، نوعی روش درمان بیماری های لثه است. به منظور پیشگیری از این بیماری ها حفظ بهداشت دهان و دندان شامل زدن مسواک و استفاده از نخ دندان ضروری است.چنانچه احساس کنید که لثه شما تحلیل رفته و یا قرمز، ملتهب و متورم شده است به احتمال زیاد دچار بیماری های لثه شده اید. این بیماری ها می توانند منجر به مشکلات جدی تر مانند از دست دادن دندان ها و آسیب به بافت های اطراف دندان شود که در این صورت نیاز به جراحی لثه می باشد.مجموعه سافت لبخند به عنوان گردآورنده این مقاله یکی از برترین ارائه کننده های بهترین نرم افزار مدیریت مطب دندانپزشکی بشمار می آید.برای آگاهی از قیمت نرم افزار مدیریت دندانپزشکی با کارشناسان این مجموعه در ارتباط باشید.
جراحی لثه چیست؟
جراحی لثه مربوط به درمان و پیشگیری از بیماری های لثه است که توسط دندان پزشک انجام می شود. لثه نوعی بافت داخل دهانی است که اطراف دندان ها قرار گرفته و باعث نگه داشتن دندان ها در داخل استخوان فک می شود.بیماری های لثه حاصل تجمع زیاد باکتری ها در داخل دهان می باشد، در این شرایط پلاک های بسیاری در لثه ها ایجاد می شود و عفونت را به وجود می آورد. زمانی که عفونت گسترش می یابد و بدن توانایی مقابله با آن ها را نداشته باشد، لثه ها به مرور تحلیل می روند و دچار خونریزی می شوند. درمان ابتدایی این بیماری ها توسط دارو انجام می گیرد، اما زمانی که دارو نیز نتیجه بخش نباشد تنها راه درمان، جراحی لثه خواهد بود. با توجه به نوع بیماری های لثه و درمان آن ها، جراحی های مختلفی انجام می شود.
جراحی لثه: راهکار های پیشگیری و درمان بیماری های لثه
عوامل بسیاری منجر به ایجاد بیماری های لثه و در نهایت ضرورت انجام جراحی لثه می شود. ذکر راهکار های پیشگیری و درمان بیماری های لثه، موجب جلوگیری از این اتفاق خواهد شد. راهکار های پیشگیری و درمان بیماری های لثه به شرح زیر است.
- یکی از مهم ترین راهکار های پیشگیری از بیماری های لثه حفظ سلامت دهان و دندان ها است. برای حفظ بهداشت دهان، استفاده از مسواک دو بار در روز با خمیر دندان های حاوی فلوراید و کشیدن نخ دندان بین دندان ها بعد از هر وعده غذایی ضروری است.
- به انتهای دندان ها توجه کنید زیرا پلاک ها و باکتری های دهانی به طور معمول در این قسمت از دندان تجمع می یابند. از بین بردن آنها نقش مهمی در جلوگیری از عفونت دندان دارد. علاوه بر مسواک زدن و نخ دندان کشیدن، استفاده از دهانشویه حاوی فلوراید می تواند به از بین بردن باکتری ها و جلوگیری از پوسیدگی کمک کند.
- جرم گیری دندان ها یک بار در سال گام مهم دیگری در پیشگیری از بیماری لثه است. فرآیند جرمگیری شامل از بین بردن پلاک و جرم از سطح دندان است و می تواند به جلوگیری از التهاب و عفونت لثه کمک کند.
- مراجعه منظم به دندانپزشک هر 6 ماه یکبار نیز برای پیشگیری از بیماری لثه ضروری است. در طول این بازدیدها، دندانپزشک معاینه کامل دندان ها و لثه های شما را انجام می دهد تا مشکلات احتمالی را زود تر تشخیص دهد.
- در نهایت بلیچینگ دندان ها را نیز در برنامه مراقبتی خود قرار دهید، زیرا تاثیر بسیاری در از بین بردن لکه ها و باکتری های سطح دندان دارد.
جراحی لثه: روش های درمان بیماری های لثه و پیشگیری از آن
یکی از روش های درمان بیماری های لثه، جراحی لثه می باشد که موجب پیشگیری از عود بیماری و گسترش آن به بافت های اطراف می شود.
- حذف پلاک و تارتار: به منظور درمان بیماری های لثه در ابتدا باید پلاک های دندانی و تارتار های موجود در زیر خط لثه را از بین ببرید. این مشکل با انجام یک جرمگیری حسابی رفع می شود؛ جرمگیری موجب مرگ باکتری ها، از بین بردن تار های سخت شده و تمیز شدن زیر خط لثه می شود.
- روت پلنینگ: روش روت پلنینگ برای درمان بیماری های خفیف لثه انجام می شود. در روت پلنینگ جرم دندان ها در ناحیه خط لثه و تمامی پلاک ها زدوده می شوند. در برخی موارد نیز برای حذف لکه های دندانی، پولیش نیز بر روی دندان های بیمار انجام می شود.
- جرمگیری دندان: جرم گیری دندان یکی دیگر از روش های درمان بیماری لثه است. در فرآیند جرمگیری پزشک توسط وسیله ای به نام اسکالار همه ی پلاک ها و تارتار دندان ها و خط لثه را پاکسازی می کند. چنانچه تارتار ها به زیر خط لثه نفوذ کرده باشند، جرمگیری پیشرفته تری انجام می شود.
- جراحی لثه: جراحی لثه مرحله آخر درمان بیماری لثه می باشد. زمانی که بافت لثه ها به طور کامل تحلیل رفته باشد یا عفونت به حد بالایی رسیده باشد تنها راه از بین بردن التهاب لثه ها، جراحی لثه می باشد. در این شرایط به احتمال زیاد پزشک جراحی پیوند لثه را انجام می دهد و در موارد شدید تر در صورت از بین رفتن بافت لثه و استخوان، جراحی پیوند لثه و استخوان با یکدیگر انجام می شود.
سخن پایانی
بیماری های لثه در هر سنی رخ می دهد اما به طور میانگین بیشترین میزان بروز این بیماری ها در سنین میانسالی است. بیماری های لثه در بین مرد ها شایع تر است و پلاک ها در زیر خط اتصال دندان به لثه تجمع می یابند و به مرور باعث علائم التهابی می شوند.علائم بیماری لثه عبارتند از: تورم لثه، قرمزی، خونریزی بدون علت لثه ها، احساس درد هنگام جویدن، حساسیت دندان ها نسبت به سرما و گرما، لق شدن دندان، تحلیل لثه، پیدا شدن ریشه های دندانی و بوی بد دهان.