چالشهای راه اندازی کلینیک دندانپزشکی
زمانی که پزشک میخواهد به راه اندازی کلینیک دندانپزشکی جدید بپردازد، با چالشهای مختلفی روبهرو خواهد شد که امری کاملاً طبیعی است. درواقع اقدامات زیادی برای راهاندازی کلینیک باید انجام گیرد که از تصمیم گرفته تا اجرا، استخدام کارمندان و همچنین انتخاب بهترین نوع بازاریابی را شامل می شود. افراد باید تمام موارد مهم را در نظر داشته باشند تا مشکلی پیش نیاید. در ادامه با تیم نرم افزار دندانپزشکی لبخند همراه باشید تا چالشهای راهاندازی کیلینیک دندانپزشکی را بشناسید.
1.وجود طرح مناسب
قبل از اینکه به فکر راه اندازی کلینیک دندانپزشکی و جذب سرمایه لازم باشید، ابتدا باید طرح مناسبی را برای کسبوکارتان در نظر بگیرید و آن را مطابق با برندینگ و مارکتینگ آماده کنید. قبل از اینکه گامی بردارید، باید بدانید که به کدام سمت میروید و چه چیزی به دست میآورید. علاوه بر این قبل از دریافت پروانه، حتماً برآوردی اولیه از مسیر و راهی که طی میکنید در نظر داشته باشید و بعد از دریافت مجوزهای لازم، طرح کسبوکار و برندینگ خودتان را تهیه کنید. حتماً توجه داشته باشید که این مرحله از اهمیت زیادی برای کارآفرینان برخوردار است. درواقع این فاکتور به این دلیل مهم است که وجود یک طرح مناسب، ایده شما را به مفهومی تجاری در کسبوکار مبدل میکند. علاوه بر این درصورتیکه یک طرح مناسب تهیه کنید، توانایی فکر کردن به کسب کارتان افزایش مییابد. این فرآیند میتواند از شروع تا تولید و فروش انواع کالا یا خدمات باشد. دراینباره نیازی نیست حتماً طرحی طولانی داشته باشید و فقط لازم است موارد ضروری را لحاظ کنید و خیلی به جزئیات نپردازید. بهطور مثال بنویسید" «من دکتر هستم و قصد دارم خدماتی ارائه دهم که هزینههایش این است».
2.تأمین سرمایه لازم
برای راه اندازی کلینیک دندانپزشکی، دومین چالشی که با آن روبهرو هستید، تأمین سرمایه موردنیاز است. درواقع بودجه عاملی است که میتواند شما را دچار مشکل کند. این امر به ویژه برای افرادی رخ میدهد که به تازگی وارد حرفه پزشکی شدهاند و تأمین سرمایه اولیه برای راه اندازی کلینیک دندانپزشکی یکی از چالشهای جدی برای آنها است، چراکه ممکن است سبب هدر رفتن زمان زیادی شود. متأسفانه مبحث دندانپزشکی کاری پرهزینه است و در آغاز کار، وامهای کارآفرینی، وامهای سازمانی و جذب سرمایه میتوانند گزینه مناسبی باشند.
3.انتخاب مکان مناسب و راهاندازی کلینیک
بعد از تأمین سرمایه لازم جهت راهاندازی کلینیک، باید مکان مناسبی را برای مطب در نظر بگیرید. در این شرایط اگر هدفتان راهاندازی مطب باشد، کارتان بسیار راحتتر از زمانی است که بخواهید یک کلینیک افتتاح کنید. بههرحال، شما باید استانداردهای لازم جهت تأسیس کلینیک را در نظر داشته باشید. بهطور مثال: کلینیک دندانپزشکی باید دارای اتاقهای ۱۲متری باشد و همچنین اتاق انتظار و... داشته باشد. دو راه برای راه اندازی کلینیک دندانپزشکی وجود دارد، راه اول اینکه تصمیم بگیرید سراغ مکان جدیدی رفته و با هزینه خودتان به تأسیس کلینیک بپردازید یا اینکه کمی صبر و جستجو کنید و یک کلینیک آماده پیدا کنید تا نیازی نباشد برای آمادهسازی آن هزینه چندان زیادی بپردازید.
4.مجوزهای لازم را دریافت کنید
برای اینکه بتوانید یک کلینیک را راهاندازی کنید باید ابتدا مجوزهای لازم را به دست آورید تا بتوانید فعالیتتان را شروع کنید. برای آغاز کار حتماً باید پروانه پزشکی داشته باشید، چراکه از الزامات اساسی به شمار میرود. نکته مهمی که باید در نظر بگیرید این است که روند دریافت مجوز ممکن است کمی طولانی باشد، پس نباید از ادامه مسیر دلزده شوید و تمام مراحل را تمام و کمال انجام دهید و مجوز لازم را برای شروع فعالیتتان دریافت کنید.
5.تجهیزات موردنیاز کلینیک دندانپزشکی
تجهیزات لازم برای راه اندازی کلینیک دندانپزشکی یکی از پرهزینهترین بخشهای کار محسوب میشود، البته هزینهها در طول زمان ممکن است متغیر باشند. بهطور مثال ممکن است برخی برندهای خارجی را انتخاب کنید که هنگام تحویل و نصب تجهیزات قیمتی بسیار بیشتر از مقدار پیشبینی شده داشته باشند. سعی کنید برای تهیه تجهیزات از برندهای داخلی یا نهایتاً از برندهای خارجی در دسترس و موجود در بازار انتخاب کنید. انتخاب برندهای خارجی و خاص را سعی کنید به بخشی از کلینیک اختصاص دهید. درواقع این استراتژی دو حسن دارد، بهطوریکه هم در هزینه و هم در زمان راهاندازی صرفهجویی میشود. علاوه بر این راه دیگری هم وجود دارد که پزشک میتواند بخشی از کلینیک را راهاندازی کند و به درآمدزایی برساند، درحالیکه همزمان باقی تجهیزات را تهیه کند.
6.استخدام پرسنل برای کلینیک
برای تأسیس و راه اندازی کلینیک دندانپزشکی یکی از سختترین کارها استخدام نیروی انسانی است. قبل از افتتاح کلینیک میتوانید ثبت آگهی برای تأمین نیروی انسانی و مصاحبه قبل از شروع فعالیت کلینیک را انجام دهید. در این بین شما باید علاوه بر استخدام منشی و جذب دستیار دندانپزشک بسته به ابعاد و بزرگی کلینیک نیروهای بیشتری هم استخدام کنید مانند:
· مسئول خرید و انباردار
· نیروی تولید محتوا و تصویربردار
· نیروی پذیرش
· مدیر داخلی کلینیک
· ادمین پذیرش آنلاین و فضای مجازی
· نیروی خدماتی و سرایدار
البته برخی از وظایف بالا ممکن است قابلیت یکی شدن را داشته باشند تا بتوانید اندکی در هزینهها صرفهجویی کنید. بهعنوان مثال: نیروی تولید محتوا و ادمین فضای مجازی هر دو توسط یک نیرو هم قابل انجام است.
چه کسانی بازار هدف دندانپزشکی هستند؟
میتوان گفت تقریباً همه به خدمات دهان و دندان نیاز دارند، عموم مشتریان کلینیک دندانپزشکی بدون توجه به موقعیت اجتماعی و شغلی، مردم هستند. دندانپزشکان نیز با خدمات پیشگیرانه و مناسب خود در جامعه به فعالیت میپردازند. وظایف اصلی کلینیک دندانپزشکی رفع مشکلات مربوط به دهان و دندان ازجمله لمینت، کامپوزیت، شکستگی و کندگی دندان است و در همین جهت خدماتی را ارائه میدهد.
جمعبندی
راه اندازی کلینیک دندانپزشکی درواقع به معنای آغاز یک کسبوکار جدید است، بهطوریکه میتوان گفت کاری بسیار طاقتفرسا میباشد. برای ایجاد این نوع کسبوکار باید کارهای زیادی انجام دهید، از تصمیمگیری گرفته تا اینکه آیا شریک کاری برای شما مناسب است یا خیر. حتی اینکه چگونه میخواهید کلینیک دندانپزشکی خودتان را ارزیابی کنید یا چه تعداد کارمند قرار است استخدام کنید، همه جز موارد مهم هستند. در این مطلب ما سعی کردهایم تقریباً تمام موارد را پوشش دهیم تا بتوانید در تأسیس کلینیک موفق باشید. علاوه بر این به خاطر بسپارید که تأسیس کلینیک کار بسیار بزرگی است و نباید بهسادگی و سهلانگاری انجام شود.